Cursus ‘Help de bij’

Cursus ‘Help de bij’

Wil jij ook de bij helpen?

Bijen staan volop in de belangstelling. Wereldwijd gaan de aantallen bijenvolken sterk achteruit, ook in Nederland.

Veel van ons eten komt rechtstreeks voort uit het werk van de bijen. Ze zorgen namelijk voor de bevruchting van bloemen. In onze stad is ieder stukje bijvriendelijk groen en natuur van grote waarde. Door de bij een handje te helpen, helpen we ook de natuur en onszelf.

Ben jij enthousiast geworden over de wereld van wilde bijen en wilt u ook een bijdrage leveren? Dan is de cursus ‘Help de bij’ wellicht wat voor jou. In twee groepen van 12-15 personen leer jij in vier bijeenkomsten meer over de wereld van wilde bijen.

Je vormt al snel een idee over wat jij zelf zou willen en kunnen doen. Of dat nu is samen met buren de tuinen bijvriendelijker maken, met kinderen de bijenwereld ontdekken of samen bijenhotels maken. Ecoloog en bijenmakelaar Annemiek van Loon geeft u hierbij informatie, tips en adviezen.

helpdebijcursus

Meedoen?

De inschrijving voor de cursussen die in november 2014 beginnen is helaas al gesloten.

Deelname aan de cursus is gratis. Je hoeft geen voorkennis te hebben! Wel wordt er een motivatie gevraagd. Het gaat erom dat je de intentie hebt om aan de slag te gaan met wat je leert. Om de cursus zo toegepast mogelijk te maken vragen we naar motivatie, wensen en ervaring die je wellicht al hebt op dit gebied. Omdat het aantal cursusplaatsen beperkt is, zullen we een selectie maken op grond van de motivatie en helaas geldt vol is vol. Op dit moment, is het alleen nog maar mogelijk om in te schrijven voor een wachtlijst voor een volgende cursus

Data groep 1: woensdag 12 november, woensdag 14 januari, woensdag 11 februari
Locatie: Buurthuis Hoofdkwartier, Hoofddorpweg 25

Data groep 2: donderdag 20 november, donderdag 15 januari, donderdag 12 februari
Locatie: MFC Binnenhof,A.J. Ernststraat 112

MODULE 1: INTRODUCTIE BIJEN
De betekenis van (wilde) bijen
Biodiversiteit en stadsnatuur
Bedreigingen en kansen

MODULE 2: MIJN PROJECT
Uitwerken idee voor ’mijn project’
Inspiratie uit de praktijk: werken met geveltuinen, met kinderen op hommelsafari, bouwen bijenhotels, drachtplanten inventariseren.

MODULE 3:KRUISBESTUIVING
Uitwerken eigen project tot concreet plan
Uitwisselen ervaringen,contacten en kennis

De cursus Bijenmakelaars is een initiatief van Natuur&Milieuteam Zuid, Amsterdamse bijenvereniging in samenwerking met IVN Amsterdam en Stadsdeel Zuid.

Meer informatie en opgeven

Bart Nooij tel. 06-83170897 / 020-6628237


Laat een reactie achter